Am întrebat Colegiul Medicilor din Vrancea despre situația pacienților decedați după ce au fost trimiși acasă de la Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani

Astăzi am trimis o solicitare de informații de interes public către Colegiul Medicilor din Vrancea, pentru a afla mai multe aspecte ce vizează activitatea CMV. Iată solicitarea trimisă:

Am aflat recent, cu tristețe, că Spitalul Județean Vrancea a fost implicat în două cazuri tragice, pacienți care ajunseseră la UPU fiind trimiși acasă, iar a doua zi au decedat. Mă refer la cazurile bebelușului Daria Maria Petrea din Ciușlea (de 4 luni, trimisă de la UPU la Policlina Spitalului și de acolo acasă – pe 06.12.2019 – decedată pe 07.12.2019), respectiv Adrian Bataragă (de 53 de ani, trimis acasă de la UPU – pe 30.11.2019 – decedat pe 01.12.2019). Sunt convins că prin natura profesiei dvs. ați auzit de aceste cazuri, astfel încât, fără a detalia aspectele medicale semnalate, vă solicit să-mi răspundeți la următoarele întrebări:

1. Ați primit plângeri oficiale de la instituții ale statului sau de la familiile persoanelor decedate cu privire la cele două situații?
2. Dacă da, când anticipați că veți lua o decizie în cazul medicilor care s-au ocupat de cele două cazuri?
3. Câte sesizări ați primit în anii 2018 și 2019 cu privire la modul în care medicii din Vrancea și-au făcut (sau nu) datoria?
4. Ce sancțiuni ați aplicat în 2018 și 2019 medicilor care au făcut obiectul analizei dvs.? (Dacă au existat sancțiuni)
5. Aveți un raport de activitate aferente anilor 2017 și 2018? Dacă da, vă solicit să mi-l puneți la dispoziție.

Vă mulţumesc. Aștept răspuns pe e-mail sau prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, la adresa: Cabinet Senator Toma Cătălin Dumitru, Focșani, B-dul Independenței nr. 8, jud. Vrancea.

SENATOR PNL
Cătălin Dumitru TOMA

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *