DECLARAȚIE POLITICĂ: Accidentele mortale de pe DN 2 – E 85 pot fi reduse cu investiții minime în infrastructură

Parlamentul României
Senat
DECLARAȚIE POLITICĂ

Data prezentării: 11.12.2019
Mod de adresare: Scris
Tematică: Infrastructură

Mulțumesc domnule președinte
Stimați colegi

Titlul declarației mele politice de astăzi este ”Accidentele mortale de pe DN 2 – E 85 pot fi reduse cu investiții minime în infrastructură”

Aduc în atenție un subiect de o importanță capitală pentru orice român care folosește ca șofer sau pasager Drumul Național 2, cunoscut ca și Drumul European 85. Din motive cunoscute deja de toți românii, se știe că pe DN 2 – E 85 nu există nici autostradă și nici drum expres. Promisiunile celor care au guvernat cel mai mult în ultimii 30 de ani au rămas doar la stadiul de vorbe, astfel că avem obligația, în acest moment, să găsim soluții alternative pentru a reduce accidentele mortale de pe DN 2 – E 85.

Stimați colegi,

Consider că se impune de urgnță alocarea unor fonduri pentru a monta separatoare de sens în punctele negre ale DN 2 – E 85, investiția fiind echivalentă cu salvarea de vieți omenești. Totodată, se impune transformarea drumului sau a porțiunilor periculoase de pe parcursul său în ”profil 2+1 alternativ”, așa cum s-a demonstrat în Suedia că se pot reduce accidentele mortale. În Suedia sunt circa 3200 de km de drumuri 2+1 alternativ, cu lățimea de 13 metri, iar șoseaua DN2 – E85 este la fel de lată de la București la Roman.

În situația în care vor exista voci care vor spune că separatoarele nu vor mai fi utile dacă se va realiza vehiculatul drum expres, le transmit de pe acum faptul că acele separatoare vor fi montate pe alte drumuri din România și tot își vor găsi utilitatea. Nu există niciun argument să nu investim în DN 2 – E 85 până la realizarea drumului expres, iar acolo unde centurile ocolitoare aparțin administrațiilor locale să le cerem să facă același lucru.

Stimați colegi

Haideți să facem din Drumul Morții sau Drumul Crucilor, așa cum i se mai zice Drumului Național 2, Drumul Vieții.

 

Vă mulţumesc pentru atenție.

Senator Cătălin Dumitru Toma, Grup Parlamentar: PNL
Circumscripţia electorală: 41, Vrancea

11 decembrie 2019

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *