Întrebare adresată Ministrului Sănătății: ”Comportamentul inadecvat al unor cadre medicale intră în atenția Ministerului Sănătății?”

Parlamentul României
Senat
ÎNTREBARE
Adresată: Doamnei Ministru al Sănătății Sorina Pintea
De către: Domnul Senator Cătălin Dumitru Toma
Circumscripţia electorală: 41, Vrancea
Grup Parlamentar: PNL
Şedinţa Senatului din data de: 14.10.2019
Obiectul întrebării: Comportamentul inadecvat al unor cadre medicale intră în atenția Ministerului Sănătății?

Doamnă Ministru,

În ultima perioadă s-au înmulțit sesizările privind comportamentul inadecvat al unor cadre medicale din spitalele românești. La Focșani, de exemplu, trei cazuri revoltătoare au fost relatate săptămâna trecută de mass-media. Primul caz: un medic este deranjat că a fost trezit din somn de o pacientă de 62 de ani și ajunge să o jignească. Al doilea: patru medici îi pun unei paciente un diagnostic greșit iar femeia este la un pas de moarte. Al treilea caz: un tânăr inconștient este lăsat ca o legumă pe holul Spitalului Județean ”Sf. Pantelimon”, într-un scaun cu rotile, fiind ignorat minute bune.

În România, implicit și în Vrancea, sunt mii de medici și asistenți medicali care-și fac datoria cu profesionalism și care merită tot respectul nostru. Din păcate, nu putem să ne facem că nu vedem și situațiile în care unele cadre medicale nu-i respectă pe pacienți, din diverse motive.

Fiecare om trebuie să conteze în această țară, fiecare viață trebuie prețuită și protejată. Sistemul medical din România trebuie să se adapteze tuturor situațiilor cu care se confruntă, iar acolo unde unitățile spitalicești reclamă obstacole în îndeplinirea actului medical de către doctori trebuie sesizat și intervenit.

În acest context, doamna ministru, vă solicit să-mi răspundeți la două întrebări:

1. Când a efectuat Ministerul Sănătății ultimul control la Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani și care au fost rezultatele?
2. Intenționați să dispuneți efectuarea unui control la Spitalul Județean din Focșani în contextul ultimelor evenimente relatate de mass-media?
3. Ați primit vreo notificare de la conducerea Spitalului Județean din Focșani cu privire la eventuale neajunsuri, disfuncționalități etc. care să împiedice cadrele medicale să-și facă meseria cu profesionalism?

Vă mulţumesc.

SENATOR PNL
Cătălin Dumitru TOMA
Solicit răspuns scris.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *