Întrebare adresată ministrului Afacerilor Interne: ”Situația colaborării deficitare dintre polițiști și personalul silvic”

Parlamentul României

Senat

ÎNTREBARE

Adresată: Domnului Ministru al Afacerilor Interne (interimar), Mihai-Viorel Fifor

De către: Domnul Senator Cătălin Dumitru Toma

Circumscripţia electorală: 41, Vrancea

Grup Parlamentar: PNL

Şedinţa Senatului din data de: 02.09.2019

Obiectul întrebării: Situația colaborării deficitare dintre polițiști și personalul silvic

Domnule Ministru,

Rapoartele inspectoratelor de poliție județene din România scot în evidență un lucru deloc încurajator pentru ideea de protecție a pădurilor, în fața avalanșei de furturi înregistrată an de an. Sunt multe aspecte care stau la baza ineficienței luptei împotriva celor care atentează la aurul verde al României, însă astăzi vreau să mă refer doar la două chestiuni raportate prefecturilor chiar de către polițiști. Astfel, conform rapoartelor întocmite de Inspectoratele Județene de Poliție, ”există o colaborare deficitară cu personalul silvic din cadrul unor unități silvice care nu dau curs cu operativitate solicitărilor venite din partea organelor de poliție”. Asta în condițiile în care ”pentru orice constatare sau măsură de sancționare contravențională este necesar sprijinul de specialitate al personalului silvic”. Totodată, o altă dificultate întâmpinată după controalele privind furturile din păduri este aceea că ”nu toate unitățile silvice dețin spații de depozitare în vederea preluării în custodie a materialului lemnos confiscat de către organele de poliție”.

În aceste condiții vă solicit să-mi răspundeți la două întrebări:

1. Ce măsuri ați luat sau veți întreprinde pentru ca polițiștii să aibă o colaborare eficientă cu personalul silvic?

2. Cine se face vinovat, concret, de încălcarea protocoalelor de colaborare dintre personalul silvic și polițiști și câte sesizări ați făcut autorităților în măsură să sancționeze personalul silvic vinovat de situațiile create?

Vă mulţumesc.

SENATOR PNL

Cătălin Dumitru TOMA

Solicit răspuns scris.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *