INTERPELARE: Situația agresiunii fetiței de 8 ani din Baia de Aramă (Mehedinți)

Parlamentul României
Senat
INTERPELARE
Adresată: Doamnei Viorica Vasilica Dăncilă, Prim-ministru
De către: Senator Cătălin Dumitru Toma
Circumscripţia electorală: 41, Vrancea
Grup Parlamentar: PNL
Şedinţa Senatului din data de: 24.06.2019
Obiectul interpelării: Situația agresiunii fetiței de 8 ani din Baia de Aramă (Mehedinți)

Doamnă Prim-ministru,

Alături de o țară întreagă am rămas stupefiat văzând modul în care reprezentanții instituțiilor statului au intervenit pentru a smulge din familia în care locuia de 7 ani de zile o fetiță în vârstă de 8 ani din localitatea Baia de Aramă, județul Mehedinți.

Drepturile copiilor nu sunt un moft. Ele trebuie respectate! De asemenea, violența verbală, violența fizică și orice intervenție disproporționată sau exagerată nu au ce căuta în momentul în care se acționează asupra unui minor sau în prezența unui minor. Este inadmisibilă maniera în care s-a intervenit, iar în acest context am realizat că nu a fost nicio diferență între modul brutal de acțiune din România și cel din Finlanda, în cazul copiilor mediului Camelia Smicală.

Vă solicit trimiterea Corpului de Control pe care îl aveți în subordine pentru a se face lumină în acest caz și pentru ca vinovații să răspundă pentru maniera agresivă în care au intervenit. Faptul că ați cerut corpurilor de control ale Autorității Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie și Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială să se ducă în județele Dolj și Mehedinți pentru cercetarea cazului nu este de ajuns. Corpul dumneavoastră de control trebuie să acționeze!

Lipsa de reacție eficientă și neluarea unor măsuri categorice în acest caz deosebit sunt de nedorit și vor provoca alte abuzuri de acest gen, abuzuri care ar putea avea loc dacă acum nu se face lumină în privința minorei din Mehedinți.

Concluzionând, vă solicit să-mi precizați care sunt concluziile Corpului de Control în urma finalizării unui raport pe această temă, raport care să conțină detalii despre drepturile copilului încălcate de reprezentanții autorităților statului și măsurile legale luate împotriva celor vinovați.

Vă mulţumesc.

SENATOR PNL
Cătălin Dumitru TOMA
Solicit răspuns scris.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *