DECLARAȚIE DE PRESĂ: Studiu îngrijorător privind timpul petrecut de copii în mediul online

În România zilelor noastre, veștile negative care-i privesc pe copii sunt cele mai bulversante și triste, deopotrivă. Știe acest lucru fiecare părinte sau orice altă persoană care lucrează ca profesor sau asistent maternal.

Din păcate, ultimul studiu realizat de organizația ”Salvați Copiii” nu este deloc încurajator. Astfel, ”mai mult de un sfert dintre copiii din România (27,3%) petrec peste 6 ore online într-o zi de şcoală, iar procentul creşte la 48,3% dacă sunt într-o zi de final de săptămână sau de vacanţă”. ”Salvaţi Copiii” atrage atenţia asupra modului în care utilizarea internetului de către copii are efecte directe asupra stării lor emoţionale şi a performanţelor sociale şi şcolare.

Pentru orice activitate derulată de copii trebuie să existe un sprijin real din partea părinților, a școlii și a altor instituții. Fără implicarea tuturor, viitorul generațiilor actuale nu va fi unul foarte bun.

Studiul de care am amintit a fost realizat în perioada aprilie – septembrie 2018, la nivel naţional, pe un eşantion reprezentativ de 1.156 de copii din ţara noastră cu vârsta între 12 şi 17 ani inclusiv.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *