„Europa siguranței” va urmări consolidarea unei Europe mai sigure printr-un plus de coeziune între statele membre

De la 1 ianuarie România deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, iar astăzi își prezintă prioritățile în fața ambasadorilor statelor membre UE în cadrul unei întrevederi la care particip în calitate de senator, secretar al Comisiei de afaceri europene, priorități ce se vor concentra pe patru piloni principali: „Europa convergenței”, „Europa siguranței”, „Europa, actor global” și „Europa valorilor comune”. Primul pilon urmărește creșterea competitivității și reducerea decalajelor de dezvoltare, promovarea conectivității și a digitalizării.

„Europa siguranței” va urmări consolidarea unei Europe mai sigure printr-un plus de coeziune între statele membre, acordarea unei atenții sporite migrației și azilului. Promovarea consolidării capacităților de apărare și securitate ale Uniunii în strânsă complementaritate cu procesele din cadrul NATO, precum și avansarea politicii de extindere a Uniunii pentru a asigura un plus de securitate în plan intern și extern sunt obiectivele principale ale pilonului „Europa, actor global”.

Cel de-al patrulea pilon este, poate, și cel mai important dacă ținem cont de ceea ce se întâmplă în Europa zilelor noastre. „Europa valorilor comune” dorește să combată valul de rasism, xenofobie, populism, antisemitism, intoleranță cu care se confruntă europenii. Am trecut rapid în revistă obiectivele îndrăznețe propuse de România, cu speranța că nu vor rămâne doar pe hârtie, după obiceiul guvernanților români.
#ROUE2019

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *