Întrebare adresată ministrului Sănătății, Sorina Pintea, despre situația saloanelor pline de igrasie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani

Doamnă Ministru,

Acum cinci zile, trei saloane ale secţiei de Pneumoftiziologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani au fost închise de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea, care s-au autosesizat după ce în mediul online au circulat imagini din secţia TBC a spitalului.

Ce conțineau acele imagini? Pereţi plini de igrasie, pături cu saltele pătate de sânge şi urina pacienţilor, grupuri sanitare insalubre lipsite de lumină. Totul, repet, în saloanele secţiei de Pneumoftiziologie, efectul fiind pentru bolnavi și mai ales pentru vizitatori, echivalent cu turnarea de benzină peste foc.

A doua zi după închiderea saloanelor, managerul Constantin Mîndrilă anuntă că și-a depus din nou dosarul pentru acest post. Dacă nu știați, Constantin Mîndrilă a fost condamnat în anul 2007 pentru furt de conserve destinate sinistraților, el îndeplinind în acea perioadă funcția de secretar al Prefecturii Vrancea. Totuși, devine cu sprijinul partidului managerul Spitalului Județean in 2012. În anul 2013 a fost demis de către ministrul Nicolăescu pe motiv de arierate. În 2015 a fost din nou demis pentru că a obținut calificativul nesatisfăcător. De fiecare dată a revenit în funcție, fiind, în mod mai mult decât ciudat, singurul care depune dosarul pentru concurs.

Doamnă ministru, având în vedere cele menționate mai sus, ținând cont de faptul că ați fost managerul unui Spital Județean, vă întreb dacă și de această dată veți accepta candidatura unui condamnat penal, a unui manager care și-a dovedit incapacitatea și lipsa de empatie față de bolnavi.

Cătălin Dumitru Toma, senator PNL de Vrancea

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *