Întrebare adresată Ministrului Transporturilor, legată de situația inundațiilor de pe DN 2 – E 85

Parlamentul României
Senat
ÎNTREBARE
Adresată: Ministerul Transporturilor – domnului Lucian ȘOVA – Ministrul Transporturilor
De către: Domnul Senator Cătălin Dumitru Toma
Circumscripţia electorală: 41, Vrancea
Grup Parlamentar: PNL
Şedinţa Senatului din data de: 03.07.2018
Obiectul întrebării: Situația inundațiilor de pe DN 2 – E 85

Domnule Ministru,

În ultimele zile au fost inundate mai multe porțiuni din Drumul European 85 (E 85), atât pe raza județului Buzău, cât și pe raza județelor Vrancea și Bacău. Aproape în fiecare an, în anumite zone ale drumului european se produc inundații, însă nu se iau măsuri pentru demararea unor proiecte care să ofere siguranță participanților la trafic.

În ceea ce privește situația din județul Vrancea, se cunoaște foarte bine, la nivelul ministerului și la nivelul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, faptul că în zona localităților Domnești, Urechești, Tâmboești, Popești și Dumbrăveni apele acoperă drumul național și chiar blochează uneori traficul rutier. Despre situația de pe DN 2 N – DN 2 R (Dumbrăveni – Jitia – Chiojdeni – Vintileasca) nu mai fac precizări suplimentare, ci doar atrag atenția că și în luna aprilie a acestui an v-am semnalat problemele grave cu care se confruntă locuitorii din zonă, iar acum drumul național 2 N a fost blocat de aluviuni la Jitia pe o porțiune de 100 de metri.

Adaug faptul că în județul Vrancea s-au produs pagube însemnate și în localitățile Tulnici, Nistorești, Paltin și Năruja, acolo unde drumurile au fost afectate.

În aceste condiții vă întreb dacă ați luat la cunoștință de rapoartele întocmite de autoritățile vrâncene, cum ar fi cel emis de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, și dacă aveți în plan să demarați proiecte prin care porțiunile de drum european și național expuse la inundații să fie incluse în proiecte de refacere, prin diverse procedee tehnice, astfel încât să nu mai fie acoperite de ape la fiecare furtună mai puternică.

Vă mulţumesc.

SENATOR PNL
Cătălin Dumitru TOMA

Solicit răspuns scris.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *