Vrâncenii din Jitia, Vintileasca, Chiojdeni, Gura Calitei si Martinesti nu au nicio vina ca Guvernul PSD este unul incompetent

Întrebarea din această săptămână este adresată Ministrului Transporturilor și se referă la situația dezastruoasă în care se află drumurile naționale 2 N, respectiv 2R. Vrâncenii din Jitia, Vintileasca, Chiojdeni, Gura Caliței și Mărtinești nu au nicio vină că Guvernul PSD este unul incompetent și că în ultimii 3 ani nu s-a luat nicio măsură pentru repararea cu responsabilitate și eficiență a porțiunilor de drum distruse.

Textul întrebării adresate ministrului Lucian Șova:

Apelez astăzi la cât mai puține cuvinte pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la cea mai gravă situație în care se găsesc două drumuri naționale de importanță maximă pentru mii de vrânceni. Am spus puține cuvinte pentru a nu pierde timp nici eu și nici dvs., când veți citi aceste rânduri, astfel încât să conștientizați cât de rapidă trebuie să fie intervenția Ministerului Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Zilele trecute, pe 27 – 28 martie, s-au produs noi alunecări de teren în județul Vrancea, pe DN 2N, respectiv DN 2 R, alunecări care au lăsat fără energie electrică peste 1300 de oameni, alte mii de vrânceni nereușind să folosească drumurile naționale respective timp de câteva zile.

Pe cele două drumuri naționale care traversează Valea Râmnicului, DN 2N Mărtineşti – Dumbrăveni – Jitia şi DN 2R Jitia – Vintileasca, nu s-au făcut lucrări serioase în ultimii doi ani, ultimele ”cârpeli” nerezolvând gravele probleme din zonă.

Aproape 20 de puncte critice există pe drumurile respective și, deși situația este cunoscută de actualul Guvern, nu s-a făcut nimic în ultimii ani, lucru inacceptabil.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) are o responsabilitate de care nu ține seama, reabilitarea acestor drumuri naționale folosite de mii de vrânceni fiind trecută în plan secund de factorii de decizie.

În condițiile în care săptămâna trecută s-au produs noi alunecări de teren, mii de oameni rămânând fără acces direct spre DN 2 E 85, iar peste 1300 de vrânceni neavând curent electric, vă întreb dacă aveți de gând să luați măsuri pentru a limita dezastrul natural din zonele indicate și, ulterior, pentru o reabilitare care trenează de cel puțin 3 ani.

Vă mulţumesc.

SENATOR PNL Cătălin Dumitru TOMA

Solicit răspuns scris.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *