Declaratie politica: „Parintii au dreptul constitutional sa-si dea acordul cu privire la activitatile educationale ale copiilor lor”

Data prezentării: 28.02.2018

Mod prezentare: Scris.

Tematică: Educație.

DECLARAȚIE POLITICĂ

Mulțumesc domnule președinte

Stimați colegi

Titlul declarației mele de astăzi este „E nevoie de echilibru și toleranță de ambele părți în societate. Părinții au dreptul constituțional să-și dea acordul cu privire la activitățile educaționale ale copiilor lor

Asistăm de câteva zile la o serie de dispute în societate, pe marginea unui eveniment organizat de câțiva liceeni, în Focșani. Argumentele pro sau contra anumitor acțiuni nu vor înceta să fie promovate, iar subiectivismul luărilor de poziție va fi prezent, fiind inerent în orice conjunctură ce vizează probleme delicate ale societății. E nevoie de echilibru și atitudini ponderate, indiferent de numele celor care poartă dispute pe teme sensibile în ziua de astăzi.

Am constatat, însă, luări de poziție exagerate din partea unor parlamentari PSD care s-au grăbit să tragă concluzii fără a avea toate datele problemei de la Focșani. Mă refer aici la faptul că reprezentanții asociațiilor care sunt preocupați de educația copiilor au solicitat, în numele a 26.000 de părinți, ca legea să fie respectată, în sensul organizării acțiunilor extrașcolare cu acordul explicit al părinților, părinți care să fie informați în mod real despre subiectele discutate la eveniment.

Stimați colegi,

Dreptul la informare, la luarea unor decizii în ceea ce-i privește pe copii și la educarea lor conform propriei conștiințe este prevăzut de Constituția României. Drepturile părinților nu trebuie ignorate, pentru că ar însemna să fie legea încălcată legea fundamentală.

În România sunt necesare dezbateri pe orice temă, fără discriminare, pentru a avea o societate mai bună, însă de fiecare dată trebuie să pornim de la respectarea legii. În acest context, catalogarea unor părinți drept extremiști de către un parlamentar PSD nu face cinste nici majorității din care provine respectivul parlamentar, nici României, stat care se dorește a fi unul de drept, așadar un stat în care se respectă legea în primul rând. Iar a cere respectarea Constituției nu înseamnă extremism.

Vă mulțumesc!
Cătălin Toma, senator PNL de Vrancea, Circumscripția 41.

28 februarie 2018

Toate declaratiile politice din actualul mandat pot fi citite AICI.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Eu, in calitate de cetatean roman prin nastere, doresc sa ne dam cu toti acordul prin referendum, daca suntem sa nu de acord cu educatia sexuala in scoli! …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *